• OZNAM

          • Vážení rodičia budúcich prváčikov!

            Rozhodnutie o prijatí do našej ZŠ si môžete prísť prevziať  29. apríla 2024 v čase od 14.00 do 16.00 hod.  alebo 6. mája 2024 v čase od 14.30 do 16.00 hod.  v priestoroch A – bloku v kancelárii pani riaditeľky .

            Je nevyhnutné, aby sa prevzatia zúčastnili obaja zákonní zástupcovia. Prítomnosť  jedného zákonného zástupcu  postačuje v prípade, ak sa zákonní zástupcovia dohodli, že rozhodnutie prevezme iba jeden zákonný zástupca, a ak o tejto skutočnosti doručia riaditeľke školy písomné vyhlásenie.

            pisomne_vyhlasenie_zakonnych_zastupcov.pdf

            Na stretnutie je nutné priniesť:

            • občiansky preukaz zákonného zástupcu,
            • 45,-€ na zakúpenie potrebných zošitov a učebných pomôcok.

            V prípade, že Vám dané termíny nevyhovujú, dohodnite si vhodný termín na mobilnom čísle 0905 368 014.

            S pozdravom

            Mgr. Stanislava Kunová

            zástupkyňa RŠ pre 1. stupeň ZŠ

          • Deň otvorených dverí

          • Dňa 19.3. 2024 sme privítali budúcich prváčikov, aby sme im priblížili život v našej škole. S veľkou chuťou sa vrhli do aktivít, ktoré sme si pre nich nachystali. Novinkou tento rok bol kútik s lienkou Blue-Bot, kde si budúci žiaci vyskúšali programovanie. S radosťou sa pustili do hravého učenia angličtiny a svoju detskú zvedavosť potvrdili aj pri zaujímavých metódach vyučovania matematiky. Samozrejme, mimozemšťan Mimo nesmel chýbať. Ten chcel vedieť, ako sú na tom budúci školáci so samoobslužnými činnosťami. Medzi jednotlivými stanovišťami si preverili aj svoje pohybové zdatnosti v športových disciplínach. Veríme, že ste si Deň otvorených dverí všetci užili a tešíme sa Vás v septembri.  

            Fotogaléria

          • FYZIKÁLNA OLYMPIÁDA

          • Úlohy domáceho kola FO v kategórii E riešili žiaci M. Beňuška, A. Kalinay, M. Mihalička a S. Škultéty z 9. A triedy. Všetci boli úspešní a postúpili do okresného kola, ktoré sa uskutočnilo 13. 3. 2024 v ZŠ s MŠ Veľká okružná Partizánske.

            Umiestnenie: 1. – 2. miesto: S. Škultéty

                                  3. – 4. miesto: A. Kalinay

            Umiestneným gratulujeme a všetkým štyrom žiakom ďakujeme za účasť a reprezentáciu školy v tejto náročnej súťaži.

          • Čitateľský maratón

          • Po celý mesiac marec prebiehal v našom školskom klube detí čitateľský maratón. Deti s pani vychovávateľkami čítali knihu od spisovateľky Gabriely Futovej Nejdem a basta ! Hlavnou postavou knihy je prváčka Evka, ktorá má rada vlkov, stále nosí vlčiu čiapku a nechce chodiť do školy. Obsah knihy si deti po dočítaní hravou formou zopakovali v knižnom kvíze. Hádali a skladali mená hlavných postáv, kreslili vlčie čiapky, pracovali s prírodninami, hľadali zatúlané kozliatka a zahrali sa hru na slepého vlka.

            Fotogaléria

          • Zápis do 1. ročníka

          • Do 5. apríla 2024 je potrebné vyplniť elektronickú prihlášku: https://zsrjasika.edupage.org/register/

            V prípade, že do 5. 4. 2024 nestihne zákonný zástupca vyplniť elektronickú prihlášku, môže vyplniť prihlášku aj priamo  v škole počas zápisu.

            Na zápis je nutné priniesť so sebou:

            • rodný list dieťaťa,
            • občianske preukazy zákonných zástupcov,
            • prípadne iné dokumenty (správa o predĺžení predprimárneho vzdelávania, ...) .

             

            Zápisu sa zúčastňujú obaja zákonní zástupcovia s dieťaťom. Na prihláške sa vyžaduje podpis oboch zákonných zástupcov.

            Na prihláške postačuje podpis len jedného zákonného zástupcu, ak sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku podpisuje iba jeden zákonný zástupca, a ak o tejto skutočnosti doručia riaditeľke školy písomné vyhlásenie.

            pisomne_vyhlasenie_zakonnych_zastupcov(1).pdf

            Ktoré dieťa rodič zapíše do 1. ročníka na šk. rok 2024/2025?

            Rodič, resp. zákonný zástupca s trvalým pobytom na území SR je povinný prihlásiť do 1. ročníka základnej školy dieťa, ktoré dovŕši k 31. 8. 2024 šiesty rok života  a deti, ktoré mali v tomto školskom roku predĺženie predprimárneho vzdelávania.

            Táto povinnosť sa viaže na zápis do školy v lokalite, kde má dieťa trvalý pobyt alebo do inej školy vybranej zákonným zástupcom. Od povinnej školskej dochádzky nemožno nikoho oslobodiť.

            Nedodržanie zákonnej prihlasovacej povinnosti dieťaťa k povinnej školskej dochádzke je postihnuteľné ako priestupok podľa § 37 ods. 3 alebo § 37a ods. 1 zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

            Ktorá škola musí prijať dieťa a ktorá nie?

            Spádová škola je škola v školskom obvode, v ktorom má žiak trvalý pobyt. Riaditeľ spádovej školy prednostne prijíma na plnenie povinnej školskej dochádzky žiakov, ktorí majú miesto trvalého pobytu v školskom obvode spádovej školy.

            Zákonný zástupca pre svoje dieťa môže vybrať aj inú základnú školu, ak ho riaditeľ tejto školy prijme.

            Riaditeľ školy rozhoduje na základe kapacitných možností školy.

            MOŽNOSTI VÝCHOVY A VZDELÁVANIA DIEŤAŤA, KTORÉ NEDOSAHUJE ŠKOLSKÚ SPÔSOBILOSŤ

            Dieťa bude pokračovať v plnení povinného predprimárneho vzdelávania v MŠ.

            Ak dieťa po dovŕšení šiesteho roka veku nedosiahlo školskú spôsobilosť môže pokračovať v plnení povinného predprimárneho vzdelávania v MŠ, ak zákonný zástupca predloží riaditeľovi MŠ: 

            • písomný súhlas príslušného zariadenia poradenstva a prevencie,
            • písomný súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast
            • informovaný súhlas zákonného zástupcu

            Ak zákonný  zástupca uvažuje o tom , že jeho dieťa bude pokračovať v plnení povinného predprimárneho vzdelávania je povinný o tejto skutočnosti informovať aj riaditeľa ZŠ, do ktorej podal prihlášku na prijatie na základné vzdelávanie. Ak riaditeľ MŠ rozhodne o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania dieťaťa, zákonný zástupca predloží príslušnej ZŠ fotokópiu rozhodnutia riaditeľa MŠ o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania dieťaťa.

            Zákonný zástupca dieťa zapíše do 1. ročníka opäť v nasledujúcom  šk. roku.

          • Beh oslobodenia mesta Partizánske

          • Dňa 3.4.2024 sa uskutočnil Beh oslobodenia mesta Partizánske. Tohto behu sa zúčastnila aj naša škola v zložení 12chlapcov a 20dievčat. V tomto preteku boli bodované len prvé 3 miesta. Na stupňoch víťazov sme mali týchto žiakov:V kategórii chlapcov narodených 2011-2012 sa umiestnil na 1.mieste Šimon Grolmus.V kategórii chlapcov narodených 2013-2014 sa umiestnil na 1.mieste Adam Drážovský.V kategórii dievčat narodených 2008-2010 sa umiestnila na 3.mieste Ella Mia Hlaváčová a na 2.mieste Laura Mikulášová.Vďaka týmto umiestneniam skončila naša škola v celkovom hodnotení škôl na krásnom 2.mieste.Veľmi pekne ďakujeme všetkým žiakom za reprezentáciu našej školy a o rok sa pokúsime tento výkon ešte zlepšit a vyhrať tento pretek.

          • EASTER EGG HUNT

          • Veľkonočné hľadanie vajíčok sa na našej škole stálou každoročnou tradíciou. Posledný deň pred veľkonočnými prázdninami si pani učiteľky anglického jazyka pripravili pre deti 3. - 5. ročníka zaujímavú aktivitu. Úlohou detí bolo splniť úlohy a vo dvojiciach pozbierať do košíčka rôzne predmety podľa zoznamu. Za svoju snahu si zaslúžili sladkú odmenu. Veríme, že ste sa zabavili a tešíme sa na vás opäť o rok.

            Mgr. Tomeková, Mgr. Jankulová 

          • Beniakove Chynorany

          • Aj tento rok nás úspešne reprezentovali naše žiačky v umeleckom prednese. V okresnom kole Beniakove Chynorany sa umiestnili Zara Šlebodová z 2.A, ktorá sa umiestnila na 3.mieste v prednese prózy a tiež aj Sabína Špidlíková zo 6.A, ktorá získala 2.miesto vo svojej kategórii v prednese poézie. Srdečne gratulujeme a ďakujeme.  

          • Otvorené hodiny pre predškolákov

          • Dňa 13.3. sme v našej škole privítali budúcich prváčikov, teda predškolákov z MŠ Obuvnícka. Predškoláci sa zoznámili s prostredím, ktoré na nich od septembra čaká a vyskúšali si, aké to bude. Prváci ukázali, čo všetko sa už stihli naučiť a predškoláci sa neváhali zapájať do spoločných úloh. Ďakujeme pani učiteľkám z MŠ, že sa na nás prišli pozrieť a tešíme sa od septembra na nových prváčikov.  

            Fotogaléria

          • Noc s Andersenom

          • Tento rok sa uskutočnil už 24. ročník medzinárodnej akcie Noc s Andersenom. Žiaci 3.A  sa tiež zapojili do tejto akcie. Ešte pred uskutočnením denných aktivít počas tematického vyučovania sa vopredvenovali čítaniu rozprávok a spoznávaniu života a tvorby spisovateľa Hansa Christiana Andersena. 15.marca sa venovali reprodukcii prečítaných rozprávok, rozprávkovým hádankám, slovným rébusom- či už individuálne alebo v skupinách. Po rôznych čitateľských aktivitách si obohatili slovnú zásobu pomocou „čarovného“ zrkadla, a potom plnili zápalkové hlavolamy, ktoré im pripravilo dievčatko so zápalkami a na záver si overili svoje vedomosti v kvíze. Odmenou im okrem zážitkov boli aj pohľadnice a knižky, ktoré získali od Spolku slovenských knihovníkov a knižníc.

            Fotogaléria

          • Zábavný chodník

          • Ak ste tento týždeň prechádzali areálom našej školy, určite ste si všimli, že na chodníku medzi budovami A a B pribudla maľovaná farebná dráha. Veríme, že poteší a zabaví malých aj veľkých. Neváhaj a zaskáč si aj ty.

            Mgr. Jankulová

            Video

          • Baťove stopy - finále

          • Dňa 12. 3. 2024 absolvovali prví žiaci aj poslednú časť pilotného projektu Baťove stopy. Po prečítaní knihy Som Baťa, dokážem to! od Jozefa Banáša úspešne zvládli teoretické ako aj praktické úlohy. Sme radi, že čítanie sa pre deti zmenilo na zábavu a projekt mal úspech. Tešíme sa na ďalších čitateľov - hráčov.

            Mgr. Lunterová

            Video

          • MATEMATICKÁ OLYMPIÁDA – okresné kolo

          • Matematická olympiáda je náročná súťaž pre najšikovnejších matematikárov. V tomto školskom roku do okresného kola v kategórii Z9 postúpil Michal Beňuška z IX. A triedy. S ťažkými úlohami sa popasoval na vysokej úrovni a v okresnom kole obsadil krásne 3. miesto.

            Michal, blahoželáme a prajeme mnoho ďalších úspechov!

            Text: Mgr. Lackovičová

          • OZNAM

          • V pondelok 18. 3. 2024 sa začína rekonštrukcia betónového plotu na športovom areáli od Gumárenskej ulice.Z dôvodu bezpečnosti je zakázané pohybovať sa v priestoroch športového areálu až do ukončenia rekonštrukčných prác.

            Za porozumenie ďakujeme.

            S pozdravomvedenie školy

          • Okresné kolo v basketbale na jeden kôš

          • Dňa 28.-29.2.2024 sa na ZŠ Malinovského konalo okresné kolo v basketbale na jeden kôš, ktorého sa zúčastnili aj naši športovci a športovkyne. V kategórii žiaci sme vybojovali tretie miesto, zásluhou Michala Mikuša, Andreja Kalinaya, Michala Menšíka, Samuela Seka, Daniela Priekalu a Michala Beňušku. A rovnako tretie miesto sme vybojovali v kategórii žiačky, kde nás reprezentovali žiačky Aneta Adamusová, Laura Behul,Ella Mia Hlaváčová, Petra Mendelová, Nechalová Viktória, Lívia Struhárová, a Tamara Szabová. Naším žiakom a žiačkam gratulujeme k predvedeným výkonom.

            Športu zdar!

    • Kontakty

      • Základná škola Rudolfa Jašíka Partizánske
      • č. t. 038/749 28 02 1. stupeň - Mgr. Stanislava Kunová: 0905 368 014 2. stupeň - Mgr. Ingrid Beňačková: 0911 015 254 Vedúca jedálne: Ing. Alexandra Vukojevič: 0918 809 100
      • Obuvnícka 432/23 958 01 Partizánske Slovakia
      • 36125601
      • 2021604816
      • Mesto Partizánske
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje