• Výlet 7.A

          • Dňa 19.4. sa uskutočnil triedny výlet 7.A do Jánošíkových dier. Počasie nám prialo a my sme si užili turistický adrenalín v horskom prostredí. 

            Fotogaléria

          • Piknikové čítanie

          • Základná škola Rudolfa Jašíka si dňa 25. 4. 2023 pripravila čitateľské predpoludnie pre predškolákov  z Materskej školy Obuvníckej. Knižka, aktivity a dobrá nálada boli pozvaním pre našich budúcich prvákov do školského prostredia. Knižný príbeh Obrovského krokodíla z pera Roalda Dahla si naši najmenší vypočuli v  priestoroch telocvične. Hlad nezbednej obludy pobádal detskú hravosť a zvedavosť k spoločným aktivitám. V spoločnosti starších žiačok si predškoláci rozvíjali svoju kreativitu cez pohyb, vlastnú kresbu a ústne odpovede. Bezprostredná radosť je najkrajšou odmenou a motiváciou približovať deťom knižný svet.

            Fotogaléria

          • Rozprávková záhrada.

          • 21. apríla 2023 sa deti zo školského klubu stretli v Rozprávkovej záhrade. Na šiestich stanovištiach plnili rôzne úlohy : chytali zlaté rybky, zahrali sa s Pokemonom, nakŕmili Shreka, pomohli krtkovi, pracovali ako Janko Polienko a vyskúšali si, aký silný je Lomidrevo. 

            Podujatie pripravila pani vychovávateľka Danková

            Fotogaléria

          • Vesmír očami detí

          • Každý rok sa  aktívne zapájame do výtvarnej súťaže Vesmír očami detí.

            Teší nás  úspech našich žiakov, ak získajú umiestnenie v okresnom vyhodnotení. Tento rok sa podarilo získať ocenenia týmto šikovným žiakom:

            Mathias Pribela 1.B

            Timea Šulíková2.A (za ZUŠ)

            Lenka Badinská 7.A(za ZUŠ)

            EllaMia Hlaváčová 8.B

            Srdečne im gratulujeme.

            Výstava prác prebieha v Mestskom múzeu v Partizánskom, na Družstevnej ul.

            od 24. – 27. apríla 2023 v čase od 9.00 hod. do 15.00 hod.

            Text: S.Talárová, Foto: P.Hačková

            Fotogaléria

          • SLÁVIK SLOVENSKA 2023

          • 18. apríl sa oslavuje ako Svetový deň kultúrneho dedičstva. V našej ZŠ Rudolfa Jašíka Partizánske sme v tento deň oslavovali nemenej vzácne nehmotné dedičstvo našich predkov  –  ľudovú pieseň. Veľmi sa tešíme, že obdobie zakazujúce či obmedzujúce spev je za nami a my sme sa mohli stretnúť a spoločne si zanôtiť. Súťaž nám otvorila naša pani riaditeľka Mgr. Kristína Kellner Šimková. Podporiť svoje ratolesti  prišli i tí, ktorí svoju lásku k ľudovej piesni odovzdali ďalšej generácii  ako prví ešte prostredníctvom  uspávaniek – rodičia našich spevákov. Za to im patrí veľká vďaka a úcta. Všetci  zúčastnení by si zaslúžili vyhrať.  Pre nás boli víťazmi naozaj všetci súťažiaci, pretože zvíťazili nad trémou.  Keďže postúpiť do okresného kola tejto súťaže nemôžu všetci, o víťazovi rozhodla odborná porota:  Mgr. Janka Kyšková (uč. I. stupňa ZŠ ), PaedDr. Martin Krajčík (skladateľ, muzikant, uč. SJL –DEJ, II. stupeň našej ZŠ) a Mgr. Milan Turek, DiS. art. (uč. HUV  a absolvent našej ZŠ). Víťazom srdečne blahoželáme a držíme palce 5. 5. 2023, kedy v našom meste prebehne Okresné kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska 2023.

            Výsledky školského kola:

            I. kategória (1. až 3.ročník):

            1.miesto          Ariana Galbová, 3. A (pripravila J. Kyšková)        

            2. miesto         Viktória Klačanská, 3. A (pripravila J. Kyšková)

            3. miesto         Tatiana Benáková, 2. A (pripravili I. Matušková, E. Kasalová)

            II. kategória (4. až 6. ročník):

            1.miesto          Vanesa Faryová, 4.A (pripravila J.Kyšková)

            2. miesto         Dorota Ďurkovičová, 6. B (pripravila E. Kasalová)

            3. miesto         Barbora Otrubová, 5. A (pripravila E. Kasalová)

            III. kategória (7. až 9.ročník):

            1.miesto          Nina Menšíková, 7.A (pripravila E. Kasalová)

            2. miesto         Linda Zuzulová, 7. A (pripravila E. Kasalová)

            3. miesto         Matej Grolmus, 7. A (pripravila E. Kasalová)

             BLAHOŽELÁME!

             Eva Kasalová, (uč. HUV, II.stupeň ZŠ R. Jašíka)

            Fotogaléria

          • Zbierame použité batérie so Šmudlom

          • V marci 2017 odštartovala SEWA v spolupráci s neziskovou organizáciou DAPHNE úspešný projekt „Zbierame použité batérie so Šmudlom“. Jeho cieľom je hravou a zážitkovou formou vzdelávať deti predškolského veku a detí na prvom stupni základnej školy v oblasti správneho triedenia odpadov.

            V pondelok, 3.4. zavítal škriatok Šmudlo aj na našu školu, aby deťom ukázal, ako správne majú triediť odpad. Deti sadozvedeli, prečo nemôžu vyhadzovať staré batérie do obyčajného smetného koša, alebo voľne do prírody. Získané vedomosti si deti overia v praxi pri zbere batérií do papierových krabičiek, tzv. B-boxov, ktoré budú umiestnené v triedach a na chodbách našej základnej školy.

            Ak máte doma prebytočné batérie, tak šup – šup sem s nimi, môžete ich doniesť do zberných nádob. Vopred Vám ďakujeme, že chránite našu planétu Zem aj takouto formou.

            Text a foto: Ing. K. Hamadová

            Fotogaléria

             

          • DEŇ ZDRAVIA

          • Aj na našej škole si pripomíname DEŇ ZDRAVIA. Aby sa na tento deň nezabudlo, pripravili sme si reláciu do rozhlasu a následne sme dohliadali na žiakov našej školy pri precvičovaní jednotlivých cvikov. Dúfame, že všetky aktivity boli pre žiakov i pedagógov podnetné a veríme, že bol tento deň pre všetkých obohatením. 

          • Krajské kolo v Midicoolvolejbale Prievidza

          • Dievčatá našej školy dokázali postúpiť na okresnom kole po výhre nad Základnou školou Žabokreky a Cirkevnou základnou školou s materskou školou Jána Krstiteľa do krajského kola, ktoré sa konalo dňa 14.4.2023 v Prievidzi. Zo súťaže sme si odniesli medailové tretie miesto. Naším žiačkam gratulujeme k umiestneniu!

            Fotogaléria

          • Súťaž o najkrajšiu magnetku

          • Počas mesiaca marec mali naši žiaci možnosť zapojiť sa do Súťaže o najkrajšiu magnetku z ľubovoľného miesta sveta. Veľmi ma teší, že sa zapojilo viac ako štyridsať žiakov. Porota vybrala desať najzaujímavejších, ktoré následne získavali hlasy od žiakov, rodičov a zamestnancov školy prostredníctvom Edupage. S najvyšším počtom hlasov jednoznačne vyhrala magnetka z Čičmian od Elišky Poštrkovej  z 5.B. Na druhom mieste sa umiestnil Michal Chlapovič z 8.A. Hlasujúcich zaujala jeho magnetka z Barcelony. Tretia skončila magnetka zo španielskej Malagy. Priniesol ju Róbert Dudáš zo 7.A. Nielen víťazné magnetky mohli žiaci druhého stupňa obdivovať na dolnej chodbe počas veľkej prestávky vo štvrtok 30.3.2023. Ďakujem všetkým žiakom i kolegom, vďaka ktorým sa mi podarilo túto milú súťaž zorganizovať.

            Text a foto: Mgr. Jana Kundlák Kováčová

          • Veľkonočné tvorivé dielne v ŠKD.

          • Po celý marcový týždeň prebiehali v ŠKD veľkonočné tvorivé dielne. Pani vychovávateľky pripravili pre deti množstvo návrhov na dekorácie z papiera. Deti si urobili veľkonočné pozdravy, stojany na vajíčka, jarné košíčky, vázičky s jarnými kvetmi, kuriatka, ovečky aj veľkonočných zajačikov. Všetci sa veľmi tešili, lebo sa im veľkonočné dekorácie naozaj vydarili.

            Fotogaléria

          • Prváci v školskej knižnici.

          • Vždy v marci - mesiaci knihy, privíta školská knihovníčka p. vychovávateľka Danková oficiálne prvákov v školskej knižnici. I keď školskú knižnicu navštevujú už dlhšie, veď to majú len pár krokov od svojich tried, teraz prišiel ten správny čas. Oboznámili sa s knižničným poriadkom, aj s tematickými skupinami, ktoré sú v našej knižnici zastúpené. Stihli si aj zasúťažiť v jednoduchom kvíze a napokon dostali záložky, ktoré si podľa vlastnej fantázie vymaľovali.

            Tak teda : Vitajte prváci v našej veľkej čitateľskej rodine.

      • Kontakty

        • Základná škola Rudolfa Jašíka Partizánske
        • č. t. 038/749 28 02 1. stupeň - Mgr. Stanislava Kunová: 0905 368 014 2. stupeň - Mgr. Ingrid Beňačková: 0911 015 254 Vedúca jedálne: Ing. Alexandra Vukojevič: 0918 809 100
        • Obuvnícka 432/23 958 01 Partizánske Slovakia
        • 36125601
        • 2021604816
        • Mesto Partizánske
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje