• Lesná pedagogika

          • Dňa 11.10. sa žiaci štvrtých ročníkov zúčastnili Lesnej pedagogiky v Antonstale Nemšová. Hneď po vystúpení z autobusu na nás čakali zamestnanci Štátnych lesov, aby naše deti čo- to nové naučili priamo v teréne. I keď počasie neprialo, deti sa oboznámili rôznymi hrami a metódami veľa nového. Naučili sa, že chodiť autom do lesa je nesprávne, ako dlho sa rozkladajú odpadky pohodené v lese, priraďovali listy a plody k jednotlivým stromom, kŕmili diviaky v ohrade a veľa iného. Tešíme sa nabudúce s ďalšími štvrtákmi! 

            Fotogaléria

          • Plavecký výcvik

          • Žiaci druhého, tretieho a štvrtého ročníka absolvovali v dňoch 17.10.- 21.10. plavecký výcvik. Po dlhých rokoch, keď sme využívali na výcvik plaváreň v Bánovciach nad Bebravou, sme sa rozhodli pre zmenu a vyskúšali plaváreň v Topoľčanoch. Niektoré deti sa učili plávať úplne od základov, niektoré sa už len zdokonaľovali. Voda v bazénoch bola výborná, tréneri boli skvelí, deti úžasné a ešte aj slniečko sa s nami rozhodlo spolupracovať. Takže krásny týždeň za nami a teraz hor sa do učenia!

            Fotogaléria

          • Európsky deň jazykov

          • Dvanásť krajín Európy na jednom mieste – oslávili sme Európsky deň jazykov!

             

            Už tradične patrí 26. september ku špeciálnym dňom, na ktorý sa tešia žiaci i učitelia Základnej školy Rudolfa Jašíka na Obuvníckej ulici.Veď kto z nich by si nechal ujsť príležitosť precestovať dvanásť európskych krajín za jeden deň? A tak tomu bolo i tento rok. Smutný upršaný pondelok sa náhle zmenil na krajší, keď sa počas prvej vyučovacej hodiny začali prípravy v telocvični. Svoje stoly s typickými jedlami a nápojmi jednotlivých štátov dozdobili žiaci druhého stupňa plagátmi, rekvizitami či  vlajkami. Viacerí z nich umocnili celkový dojem zvereného stanovišťa i charakteristickým oblečením. Ešte doladiť hudbu, dať variť vodu na halušky a cestovateľská horúčka sa mohla začať. Počas nasledujúcich hodín mali možnosť žiaci našej školy postupne spoznávať dvanásť krajín prostredníctvom gastronómie, jazykových kvízov, hier i zaujímavostí.

            Svoju cestu začali návštevníci pochopiteľne doma na Slovensku chutnými haluškami, ktoré si so svojou pani učiteľkou prácne pripravili ôsmaci. Nasledoval výlet do Nemecka za klobáskou, kyslou kapustou a praclíkmi. Hneď nato ich už čakali v Grécku s výborným šalátom.V Rakúsku si pomaškrtili na keksíkoch, Švajčiari svojich hostí vítali ako inak syrom a čokoládou. V Portugalsku si cestovatelia mohli zahrať pexeso, naučiť sa pár nových slov a následne sa presunúť  na čaj do Veľkej Británie. Odtiaľ bolo len na krok ku moravským koláčom do Českej republiky. Hneď vedľa plagát už z diaľky naznačoval, že sa blížili do krajiny Apeninského polostrova – Talianska. Farebne zladené Talianky prezentovali oku i duši lahodiace dobroty, ich susedia, predstavitelia Dánska, už lákali na chutné koláčiky a sendviče. Ešte zodpovedať kvíz o severskej krajine a pomyselná cesta pokračovala do Španielska. Tu si prišli na svoje milovníci pyrenejskej kuchyne. Posledná zastávka bola na Ukrajine, kde túto krajinu predstavili žiaci pod vedením svojej ukrajinskej spolužiačky. Počas celého výletu Európou mali deti možnosť dať si namaľovať tvár vo farbách obľúbenej destinácie, ako aj spoločne si zatancovať rôzne tance, ktoré ochotne predvádzali staršie žiačky. A nehanbili sa pridať ani pani učiteľky.

            Telocvičňa v tento deň hýrila farbami, hudbou, spevom a hlavne dobrou náladou.

            Každá krajina má svoje osobitosti, tradície, jazyk, kuchyňu, čaro...

            Pevne veríme, že to posledné spomenuté sa nám podarilo obsiahnuť do takej miery, že o rok sa stretneme opäť.

            Mgr. Jana Kundlák Kováčová

            Foto: Mgr. Alexandra Mekýšová

            Fotogaléria

          • Deň jablka

          • Aj na našej škole si pripomíname DEŇ JABLKA. Aby sa na toto tradičné ovocie nezabudlo, naši žiaci tradične, ako aj po minulé roky si pripravili reláciu do rozhlasu a následne odmenili žiakov našej školy vo forme jabĺčka, aby si pripomenuli jeho chuť a aký veľký a pozitívny účinok má na ich zdravie. 

          • Vitajte v ŠKD

          • V našom školskom klube sme opäť privítali prváčikov.

            6. októbra sa všetky deti, nielen prváci, stretli v školskej záhrade, aby si zasúťažili a príjemne tak strávili slnečné popoludnie. Čakalo ich päť stanovíšť s rôznymi úlohami. Po ich splnení boli deti odmenené sladkosťou a malým darčekom.

            Fotogaléria

          • Športová akadémia Mateja Tótha

          • Minulý školský rok sa u nás rozbehol projekt ŠAMT. Sme radi, že od tohto nového školského roka sa mohli do Akadémie pridať ďalšie dve skupiny detí od 1. až po 4. ročník. Je výborné, že týmito tréningami môžeme rozvíjať všeobecné pohybové schopnosti a prispieť k funkčnému rozvoju detského organizmu. Prvé tréningy už máme za sebou a deti z nich mali radosť. Matej Tóth spoločne s ľuďmi z Akadémie poslal novým deťom balíčky, ktoré ich veľmi potešili. Nezabudli však ani na tie ostatné deti a poslali im bublifuky, ktoré  vďaka priaznivému počasiu mohli hneď aj vyskúšať.

            Fotogaléria

      • Kontakty

        • Základná škola Rudolfa Jašíka Partizánske
        • č. t. 038/749 28 02 1. stupeň - Mgr. Stanislava Kunová: 0905 368 014 2. stupeň - Mgr. Ingrid Beňačková: 0911 015 254 Vedúca jedálne: Ing. Alexandra Vukojevič: 0918 809 100
        • Obuvnícka 432/23 958 01 Partizánske Slovakia
        • 36125601
        • 2021604816
        • Mesto Partizánske
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje