• Piknikové čítanie

          • Základná škola Rudolfa Jašíka si dňa 25. 4. 2023 pripravila čitateľské predpoludnie pre predškolákov  z Materskej školy Obuvníckej. Knižka, aktivity a dobrá nálada boli pozvaním pre našich budúcich prvákov do školského prostredia. Knižný príbeh Obrovského krokodíla z pera Roalda Dahla si naši najmenší vypočuli v  priestoroch telocvične. Hlad nezbednej obludy pobádal detskú hravosť a zvedavosť k spoločným aktivitám. V spoločnosti starších žiačok si predškoláci rozvíjali svoju kreativitu cez pohyb, vlastnú kresbu a ústne odpovede. Bezprostredná radosť je najkrajšou odmenou a motiváciou približovať deťom knižný svet.

            Fotogaléria

          • Rozprávková záhrada.

          • 21. apríla 2023 sa deti zo školského klubu stretli v Rozprávkovej záhrade. Na šiestich stanovištiach plnili rôzne úlohy : chytali zlaté rybky, zahrali sa s Pokemonom, nakŕmili Shreka, pomohli krtkovi, pracovali ako Janko Polienko a vyskúšali si, aký silný je Lomidrevo. 

            Podujatie pripravila pani vychovávateľka Danková

            Fotogaléria

          • Vesmír očami detí

          • Každý rok sa  aktívne zapájame do výtvarnej súťaže Vesmír očami detí.

            Teší nás  úspech našich žiakov, ak získajú umiestnenie v okresnom vyhodnotení. Tento rok sa podarilo získať ocenenia týmto šikovným žiakom:

            Mathias Pribela 1.B

            Timea Šulíková2.A (za ZUŠ)

            Lenka Badinská 7.A(za ZUŠ)

            EllaMia Hlaváčová 8.B

            Srdečne im gratulujeme.

            Výstava prác prebieha v Mestskom múzeu v Partizánskom, na Družstevnej ul.

            od 24. – 27. apríla 2023 v čase od 9.00 hod. do 15.00 hod.

            Text: S.Talárová, Foto: P.Hačková

            Fotogaléria

          • SLÁVIK SLOVENSKA 2023

          • 18. apríl sa oslavuje ako Svetový deň kultúrneho dedičstva. V našej ZŠ Rudolfa Jašíka Partizánske sme v tento deň oslavovali nemenej vzácne nehmotné dedičstvo našich predkov  –  ľudovú pieseň. Veľmi sa tešíme, že obdobie zakazujúce či obmedzujúce spev je za nami a my sme sa mohli stretnúť a spoločne si zanôtiť. Súťaž nám otvorila naša pani riaditeľka Mgr. Kristína Kellner Šimková. Podporiť svoje ratolesti  prišli i tí, ktorí svoju lásku k ľudovej piesni odovzdali ďalšej generácii  ako prví ešte prostredníctvom  uspávaniek – rodičia našich spevákov. Za to im patrí veľká vďaka a úcta. Všetci  zúčastnení by si zaslúžili vyhrať.  Pre nás boli víťazmi naozaj všetci súťažiaci, pretože zvíťazili nad trémou.  Keďže postúpiť do okresného kola tejto súťaže nemôžu všetci, o víťazovi rozhodla odborná porota:  Mgr. Janka Kyšková (uč. I. stupňa ZŠ ), PaedDr. Martin Krajčík (skladateľ, muzikant, uč. SJL –DEJ, II. stupeň našej ZŠ) a Mgr. Milan Turek, DiS. art. (uč. HUV  a absolvent našej ZŠ). Víťazom srdečne blahoželáme a držíme palce 5. 5. 2023, kedy v našom meste prebehne Okresné kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska 2023.

            Výsledky školského kola:

            I. kategória (1. až 3.ročník):

            1.miesto          Ariana Galbová, 3. A (pripravila J. Kyšková)        

            2. miesto         Viktória Klačanská, 3. A (pripravila J. Kyšková)

            3. miesto         Tatiana Benáková, 2. A (pripravili I. Matušková, E. Kasalová)

            II. kategória (4. až 6. ročník):

            1.miesto          Vanesa Faryová, 4.A (pripravila J.Kyšková)

            2. miesto         Dorota Ďurkovičová, 6. B (pripravila E. Kasalová)

            3. miesto         Barbora Otrubová, 5. A (pripravila E. Kasalová)

            III. kategória (7. až 9.ročník):

            1.miesto          Nina Menšíková, 7.A (pripravila E. Kasalová)

            2. miesto         Linda Zuzulová, 7. A (pripravila E. Kasalová)

            3. miesto         Matej Grolmus, 7. A (pripravila E. Kasalová)

             BLAHOŽELÁME!

             Eva Kasalová, (uč. HUV, II.stupeň ZŠ R. Jašíka)

            Fotogaléria

          • Zbierame použité batérie so Šmudlom

          • V marci 2017 odštartovala SEWA v spolupráci s neziskovou organizáciou DAPHNE úspešný projekt „Zbierame použité batérie so Šmudlom“. Jeho cieľom je hravou a zážitkovou formou vzdelávať deti predškolského veku a detí na prvom stupni základnej školy v oblasti správneho triedenia odpadov.

            V pondelok, 3.4. zavítal škriatok Šmudlo aj na našu školu, aby deťom ukázal, ako správne majú triediť odpad. Deti sadozvedeli, prečo nemôžu vyhadzovať staré batérie do obyčajného smetného koša, alebo voľne do prírody. Získané vedomosti si deti overia v praxi pri zbere batérií do papierových krabičiek, tzv. B-boxov, ktoré budú umiestnené v triedach a na chodbách našej základnej školy.

            Ak máte doma prebytočné batérie, tak šup – šup sem s nimi, môžete ich doniesť do zberných nádob. Vopred Vám ďakujeme, že chránite našu planétu Zem aj takouto formou.

            Text a foto: Ing. K. Hamadová

            Fotogaléria

             

          • DEŇ ZDRAVIA

          • Aj na našej škole si pripomíname DEŇ ZDRAVIA. Aby sa na tento deň nezabudlo, pripravili sme si reláciu do rozhlasu a následne sme dohliadali na žiakov našej školy pri precvičovaní jednotlivých cvikov. Dúfame, že všetky aktivity boli pre žiakov i pedagógov podnetné a veríme, že bol tento deň pre všetkých obohatením. 

          • Krajské kolo v Midicoolvolejbale Prievidza

          • Dievčatá našej školy dokázali postúpiť na okresnom kole po výhre nad Základnou školou Žabokreky a Cirkevnou základnou školou s materskou školou Jána Krstiteľa do krajského kola, ktoré sa konalo dňa 14.4.2023 v Prievidzi. Zo súťaže sme si odniesli medailové tretie miesto. Naším žiačkam gratulujeme k umiestneniu!

            Fotogaléria

          • Súťaž o najkrajšiu magnetku

          • Počas mesiaca marec mali naši žiaci možnosť zapojiť sa do Súťaže o najkrajšiu magnetku z ľubovoľného miesta sveta. Veľmi ma teší, že sa zapojilo viac ako štyridsať žiakov. Porota vybrala desať najzaujímavejších, ktoré následne získavali hlasy od žiakov, rodičov a zamestnancov školy prostredníctvom Edupage. S najvyšším počtom hlasov jednoznačne vyhrala magnetka z Čičmian od Elišky Poštrkovej  z 5.B. Na druhom mieste sa umiestnil Michal Chlapovič z 8.A. Hlasujúcich zaujala jeho magnetka z Barcelony. Tretia skončila magnetka zo španielskej Malagy. Priniesol ju Róbert Dudáš zo 7.A. Nielen víťazné magnetky mohli žiaci druhého stupňa obdivovať na dolnej chodbe počas veľkej prestávky vo štvrtok 30.3.2023. Ďakujem všetkým žiakom i kolegom, vďaka ktorým sa mi podarilo túto milú súťaž zorganizovať.

            Text a foto: Mgr. Jana Kundlák Kováčová

          • Veľkonočné tvorivé dielne v ŠKD.

          • Po celý marcový týždeň prebiehali v ŠKD veľkonočné tvorivé dielne. Pani vychovávateľky pripravili pre deti množstvo návrhov na dekorácie z papiera. Deti si urobili veľkonočné pozdravy, stojany na vajíčka, jarné košíčky, vázičky s jarnými kvetmi, kuriatka, ovečky aj veľkonočných zajačikov. Všetci sa veľmi tešili, lebo sa im veľkonočné dekorácie naozaj vydarili.

            Fotogaléria

          • Prváci v školskej knižnici.

          • Vždy v marci - mesiaci knihy, privíta školská knihovníčka p. vychovávateľka Danková oficiálne prvákov v školskej knižnici. I keď školskú knižnicu navštevujú už dlhšie, veď to majú len pár krokov od svojich tried, teraz prišiel ten správny čas. Oboznámili sa s knižničným poriadkom, aj s tematickými skupinami, ktoré sú v našej knižnici zastúpené. Stihli si aj zasúťažiť v jednoduchom kvíze a napokon dostali záložky, ktoré si podľa vlastnej fantázie vymaľovali.

            Tak teda : Vitajte prváci v našej veľkej čitateľskej rodine.

          • Lyžiarsky výcvik 2022/2023 – Lomnistá –Ski Tále

          • V dňoch 20.2. – 24.2.2023, tesne pred prázdninami, sa konal v stredisku Ski Tále lyžiarsky výcvik žiakov našej školy. Pri výbere boli tento rok uprednostnení žiaci ôsmeho a deviateho ročníka, pretože v minulých rokoch nemohli absolvovať lyžiarsky výcvik kvôli covidu.

            A tak sa 44 detí spolu so štyrmi inštruktormi a pani zdravotníčkou v pondelok ráno „nalodili“ do autobusu smer Lomnistá, kde tento týždeň bývali. Po príchode sa ubytovali, naobedovali a už popoludní vyrazili skibusom do strediska Ski Tále. Tu si vyzdvihli permanentky, prezuli lyžiarky a šup na zasnežené svahy. Inštruktori ich rozdelili do skupín podľa zdatnosti a začal sa lyžiarsky výcvik J.  Niektorí poľahky, niektorí s námahou prekonávali hranice svojej kondície, ale základom bola CHUŤ. Keď jej bolo málo, ani to nešlo. Naopak, keď bolo motiváciou dostať sa na vlek, na lepší svah, za kamošmi v lepšej skupine..., bolo vidno úžasné pokroky z hodiny na hodinu.

            Popoludnie a večer účastníci lyžiarskeho výcviku trávili v izbách, spoločenskej miestnosti, pri hrách či spoločných aktivitách. Odohrali zaujímavý stolnoteni-sový turnaj, ktorý si so žiakmi zahrali aj inštruktori(ich výsledok, hoci nie zanedbateľný, tentokrát vynecháme). Zvíťazil Matej Grolmus pred SimonomŠpidlíkom a Michalom Beňuškom.

            Žiaci si zmerali sily v biliarde či stolnom futbale a niektorí odvážlivci s veľkými ťažkosťami súťažili v „chytaníwifi signálu“.☺

            Jeden zo spoločných večerovsa všetci odviazali pri interaktívnej hre Aktivity. Deti si zasúťažili, zabavili sa, zasmiali sa a počas celého pobytu v ubytovni panovala veselá nálada.

            Voľné popoludnie, keď žiaci vymenili lyže za prechádzku po okolí v nádhernom počasí s výhľadmi na okolité končiare Nízkych Tatier, privítalivšetci ako vhodnú zmenu v programe a vychutnali si ju plnými dúškami.

            V posledný deň lyžiarskeho výcviku sa konala súťaž  prvého a druhého družstva v slalome, v ktorom zvíťazil Matej Grolmus  pred Michalom Beňuškom  a

            Michalom Menšíkom (obaja z VIII. A).

            Domov sa lyžiari vrátili plní zážitkov a dojmov.Niektorí svoje prvé nesmelé pokusy na lyžiach premenili na skúsené zjazdy svahu, iní sa rozhodlina svahy ešte určite vrátiť....skrátka BOLO SUPER .

            Fotogaléria

          • Detská mapa sveta 2023

          • I tento rok Geografický ústav SAV, v. v. i., a Kartografická spoločnosť SR vyhlásili umelecko-kartografickú súťaž Detská mapa sveta 2023. Témou tohto ročníka bola Mapa môjho budúceho sveta, v originálnom anglickom znení “A Map of My FutureWorld”.

            Úlohou žiakov bolo zhotoviť obrázky tradičnými metódami (pastelky, temperové a vodové farby, koláž) alebo počítačovou grafikou. Použitie šablón pri kresbe kontinentov nebolo povolené.Práca musela taktiež niesť názov v anglickom jazyku.

            Veľmi ma teší, že sa po prvýkrát do súťaže zapojili i žiaci našej školy. Vo vekovej kategórii 9 až 12 rokov nás v celoštátnom kole budú reprezentovať dielka SofieAntalikovej, Elišky Poštrkovej, Kristíny Rybárovej, TamayeŠimkovej a Markusa Mikuláša. Všetci sú žiakmi 5.B. V kategórii od 13 do 15 rokov súťaží Lucia Kotlárová z 8.A.

            Odborná komisia bude hodnotiť podľa nasledujúcich kritérií:

            • zrozumiteľné posolstvo,
            • kartografický obsah s korektným znázornením kontinentov (primerane veku autora kresby),
            • kvalita prevedenia – napr. vhodné estetické prvky (symboly, farby, názvy…) a celková estetická hodnota.

            Vybrané práce budú ocenené vecnými cenami, postúpia do medzinárodného kola súťaže Barbara PetchenikChildrenWorldMap 2023 a budú vystavené na Medzinárodnej kartografickej konferencii v Kapskom Meste v Južnej Afrike.

            Držte našim deťom silno palce!

            Fotogaléria

          • Deň otvorených dverí

          • Dňa 14.3. sa dvere našej školy opäť otvorili pre budúcich prváčikov a rodičov. Žiaci si prešli aktivitami, s ktorými sa budú od septembra bežne stretávať. Radi by sme poďakovali každému rodičovi, ktorý si našiel čas a navštívil našu školu. ĎAKUJEME!

            Fotogaléria

          • Medzinárodný deň materinského jazyka

          • Medzinárodný deň materinského jazyka sa oslavuje už od roku 1999. Jeho cieľom je pripomenutie, poznávanie a precvičovanie materinských jazykov po celom svete.

            Aj my sme sa rozhodli, že si tento deň pripomenieme a pozrieme sa na slovenský jazyk aj z inej stránky, nielen ako na ten neobľúbený predmet, kde sa musíme neustále učiť nové gramatické javy či výnimky, ktoré sa nie a nie naučiť.

            Úloha piatakov bola jednoduchá. Na hodinu si nemuseli doniesť žiadne pomôcky. Stačilo, ak si obliekli tričko bielej, modrej alebo červenej farby. Dobre naladení sme sa pustili do poznávania tajných zákutí slovenčiny. 

            Nazreli sme do histórie, skúšali sme čítať v bernolákovčine i štúrovčine. Snažili sme sa prísť na to, čo je správne – paradajka, rajčina či rajčiak, po prvé či za druhé, kapesník alebo vreckovka... Polámali sme si jazyky na jazykolamoch, skúšali prečítať najdlhšie slovo a potrápili hlavičky aj hádankami.

            Nakoniec sme sa pozreli na gramatické chyby v oznamoch, letákoch a jedálnych lístkoch, s ktorými sa bežne stretávame.

            Hodina nám ubehla veľmi rýchlo. Verím, že sa žiaci nielen zabavili, ale aj niečo nové naučili.

            Fotogaléria

          • Beniakove Chynorany

          • Dňa 16.3.2023 sa konala súťaž okresného kola Beniakove Chynorany v umeleckom prednese poézie a prózy.  Súťažilo sa v troch kategóriách.  Našu školu reprezentovalo päť dievčat- Zuzana Belianská (pripravovala Mgr. M. Vargová), Viktória  Klačanská (pripravovala Mgr. M. Vargová),

            Barbora Otrubová ( pripravovala Mgr. A. Mekýšová) , Sabína  Špidlíková ( pripravovala Mgr. A. Mekýšová)  a Lucia Kotlárová ( pripravovala Mgr. B. Tunegová). Dievčatám sa veľmi darilo. Umiestnili sa nasledovne:

            V I. kategórii - poézia-  Zuzana Belianská - 3. miesto

                                 - próza- Viktória Klačanská- 2.miesto-odporúčili ju na postup do krajského kola

            V II. kategórii - próza- Barbora Otrubová- 1.miesto

                                  - poézia- Sabína Špidlíková- 1.miesto

            Obe postupujú do krajského kola a my  im budeme držať palce!

            Fotogaléria

          • Súťaž v hláskovaní

          • Pre všetkých nadšencov a fanúšikov angličtiny si pani učiteľky z Predmetovej komisie cudzích jazykov pripravili 23.2.2023 súťaž v hláskovaní. Súťažilo sa v dvoch kategóriách: piataci a šiestaci. Žiaci a žiačky museli vo viacerých kolách predviesť znalosť hláskovať anglické slová nielen podľa písanej predlohy na základe kartičky, ktorú si vylosovali,  ale i spamäti, nakoľko vo vyššom leveli bolo potrebné preložiť slovo zo slovenčiny a následne ho bez dlhšej prípravy vyhláskovať. Vo finálnom kole deti zapisovali hlásky diktované pani učiteľkami.  Každá kategória pracovala so slovami primerane k svojej jazykovej úrovni. 

            V prvej kategórii bola konkurencia skutočne vysoká. Do súťaže sa totiž prihlásilo desať nadšených piatačiek. Najlepšie sa darilo Lujze Abaffyovej z 5.B, nasledovala Ema Svoradová z 5.A a tretia skončila Tamaya Šimková z 5.B. U šiestakov zvíťazil Patrik Zuzula,  na druhom mieste sa tešila z diplomu Dorotka Ďurkovičová a tretí bol Lukáš Guba. Všetci traja sú žiakmi 6.B.

            Všetkým zúčastneným ďakujeme za ich čas, entuziazmus a úsilie venované našej súťaži. Rovnako sme veľmi rado videli v publiku i rodičov žiakov, podporu prišli vyjadriť i spolužiaci súťažiacich.

            Tešíme sa na Vás opäť o rok.

            Text: Mgr. Jana Kundlák Kováčová

            Fotogaléria

          • Karneval v ŠKD

          • Fašiangy sú symbolom veselosti, zábavy a hlavne obdobím karnevalov. A takýto fašiangový karneval nechýbal ani v našom školskom klube detí. Deti si dlho pred ním chystali svoje masky. Karneval začal promenádou v maskách. Deti sa zabávali veselými pesničkami a tancami. Nechýbali ani rôzne súťaže a kvízy. Pani vychovávateľky sa zhodli, že všetky masky boli úžasné a tak každý dostal sladkú odmenu.

            Fotogaléria

          • Karneval v triede

          • Posledný deň pred jarnými prázdninami sa v 2.B učilo trochu inak. Celé učenie sa nieslo v duchu karnevalu. Deti sa rozdelili na družstvá, navrhli si meno družstva, vybrali kapitána a bojovali o každý bod. Matematika, slovenský jazyk, prvouka či výtvarná výchova sa učila v karnevalovej téme. Deti mali urobené špeciálne pracovné listy, ktoré vypracovávali. Vyrábali si masky, súťažili v rôznych súťažiach, kde museli spolupracovať a pomáhať si. Hry boli inšpirované rozprávkami ako Popluška, Ako išlo vajce na vandrovku, Popolvár a podobne. Odchod na prázdniny bol tak ešte viac radostný.

            Fotogaléria

          • Fašiangové tematické vyučovanie

          • Fašiangy sa rozhodli osláviť žiaci z 2.A tematickým blokovým vyučovaním. Už ráno prišli s dobrou náladou do školy oblečení v rôznych maskách. Dozvedeli sa veľa informácií o tomto sviatku, o ľudových tradíciách a zvykoch. Zabavili sa fašiangovými zaujímavými úlohami a aktivitami z matematiky, slovenského jazyka, či prvouky. Zaspievali si spoločne piesne Fašiangy, Turíce a Išla sova na tanec. Samozrejme, neoddeliteľnou súčasťou takéhoto dňa je aj tvorenie na výtvarnej výchove. V zábave potom pokračovali aj so svojou pani vychovávateľkou v ŠKD, kde mali popoludní karneval.

            Fotogaléria

          • Korčuliarsky výcvik 2. ročník

          • Na prelome januára a februára naši druháci absolvovali týždeň korčuliarskeho výcviku. Ambasádori z HK Iskra sa deťom maximálne venovali. Niektoré stáli na korčuliach prvý raz, a preto boli začiatky trochu ťažšie. Za týždeň výcviku sa však všetci začiatočníci naučili korčuľovať a ostatní sa zdokonalili. Deťom sa páčili zábavné aktivity a hry, ktoré tréneri pre nich pripravovali. Žiaci sa potešili diploma a sladké medaile, ktoré dostali za odmenu v posledný deň.

            Fotogaléria

    • Kontakty

      • Základná škola Rudolfa Jašíka Partizánske
      • č. t. 038/749 28 02 1. stupeň - Mgr. Stanislava Kunová: 0905 368 014 2. stupeň - Mgr. Ingrid Beňačková: 0911 015 254 Vedúca jedálne: Ing. Alexandra Vukojevič: 0918 809 100
      • Obuvnícka 432/23 958 01 Partizánske Slovakia
      • 36125601
      • 2021604816
      • Mesto Partizánske
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje