• Príroda plná vedomostí

          •  

            Prírodovedná súťaž ,, Príroda plná vedomostí 2023 ,,

            Dňa 16.2.2023 sa vo hvezdárni Partizánske uskutočnila prírodovedná súťaž žiakov štvrtých ročníkov ,,Príroda plná vedomostí ,,. Súťaže sa zúčastnilo sedem družstiev pozostávajúcich zo žiakov okolitých škôl. Našu školu reprezentovali žiaci 4.A triedy Max Medek a Adam Šleboda, ktorých pripravovala pani učiteľka Kyšková a obsadili pekné tretie miesto.

            Text a foto: Mgr. J. Kyšková

            Fotogaléria

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 20.2.2023 sa konalo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Tejto prestížnej súťaže sa zúčastnilo 20 žiakov v troch kategóriách.

            V I. kategórii rozhodovala porota v zložení: Mgr. Mária Šmatláková, PaedDr. Natália Hrkotáčová a predseda,PaedDr. Martin Krajčík.

            V I. kategórii – poézia, sa umiestnili žiaci nasledovne:

            1. miesto – Zuzana Belianská, pripravovala:Mgr. Miriam Vargová,

            2. miesto –Arianka Slávka Galbová, pripravovala: Mgr. Miriam Vargová,

            3. miesto– Sofia Panašková, pripravovala: Mgr. Kristína Hudoková.

             

            V I. kategórií – próza, sa umiestnili žiaci nasledovne:

            1. miesto – Viktória Klačanská, pripravovala: Mgr. Miriam Vargová,

            2.miesto – Lada Valjentová, pripravovala: Mgr. Miriam Vargová,

            3. miesto – Vanesa Faryová, pripravovala  Mgr. Jana Kyšková.

            Čestné uznanie  v tejto kategórií získala Tamara Šúniková, ktorú pripravovala Mgr. Ivana Žišková.

             

            Porota v zložení: Mgr. Jana Kyšková, Mgr. Alexandra Mekýšová a predsedníčka, Mgr. Ivana Matušková, rozhodovala v II. a III. kategórii.

            V II.kategórii – poézia, súťažila iba jedna žiačka, SabínaŠpidlíková, ktorej sa porota rozhodla udeliť             1. miesto. Sabínu na súťaž pripravovala Mgr. Alexandra Mekýšová.

            V II. kategórii – próza, sa umiestnili žiaci nasledovne:

            1. miesto – Barbora Otrubová, pripravovala: Mgr. Alexandra Mekýšová,
            2. miesto – Viktória Dojčanová, pripravovala: Mgr. Alexandra Mekýšová,
            3. miesto – Lucia Abaffyová,pripravovala: Mgr. Alexandra Mekýšová,

                                        – Dorota Ďurkovičová, pripravovala: Mgr. Bibiána Tunegová.

             

             

            V III. kategórii súťažila žiačka Lucia Kotlárová, recitovala poéziu a porota jej udelila 1. miesto v danej kategórii.

             

            Všetkým víťazom držíme palce v okresnom kole súťaže, ktoré sa uskutoční 16.3.2023 v Chynoranoch!

            Súťaž organizovala a zapísala Mgr. Miriam Vargová.

            Fotogaléria

          • Palacinková show

          • Naši šikovní ôsmaci Bianka Komorníková, Michal Beňuška, Lucia Kotlárová a Marián Menšík  sa zúčastnili  súťaže v príprave a podávaní palaciniek  „Palacinková show“, ktorá sa konala 15.2.2023

            v Strednej odbornej škole v Partizánskom. Statočnebojovali vo dvojiciach, vo veľkej  konkurencii ďalších 30 žiakov zo širokého okolia. Odborná porota vopred stanovila  prísne kritériá, pričom pridelila body nielen za vyhotovenie 2 ks sladkých a 2 ks slaných palaciniek,  ale aj  za harmóniu chutí, dostatočné prepečenie, estetické aranžovanie jedla, splnený časový limit prípravy a servírovania do 17 minút, chuť a výzor dekoratívnych ingrediencií a pod.

            Hoci zvíťaziť nemohol každý, dôležitá bola zaujímavá skúsenosť a praktická zručnosť. Nie je jednoduché sústrediť sa v časovej tiesni na činnosť pred očami divákov, poroty, objektívom fotoaparátu a kamery.

            Spestrením akcie bol program profesionálnych kuchárov z hotela a spevácky vstup študentiek strednej školy. Každý zúčastnený žiak si odniesol medailu a vecnú odmenu, ale najmä nové zážitky.

            Fotogaléria

             

          • Moduly

          • Projekt MODULY je projektom Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, ktorého cieľom je priniesť na hodiny telesnej a športovej výchovy inovatívny obsah, inšpirovať učiteľov a predstaviť žiakom rozmanité možnosti trávenia voľného času. Projekt je zacielený pre I.stupeň ZŠ a prepája prostredie športových zväzov, klubov a organizácií so školským prostredím.  Modul Pomáhame pohybom, ktorý absolvovali naši druháci, bol zameraný na nasledovné hodiny:

            1. hodina: Drep

            2. hodina: Zdvih lopty

            3. hodina : Výpad

            4. hodina: Hádzanie lopty

            5. hodina:  Chôdza na stenu

            6. hodina: Skok

            Nadšenie detí si môžete pozrieť na fotkách: fotogaléria

          • Vysvedčenie

          • Posledný januárový deň si aj žiaci našej školy prebrali svoj polročný výpis. Premiéru pri preberaní vysvedčení mali naši prváčikovia z 1. A a z 1. B triedy. Slovné hodnotenie za prvý polrok dostalo 47 prváčikov, ktorí mali zo svojich prvých hodnotení veľkú radosť. Plní očakávaní po nových vedomostiach vykročili v ústrety druhému polroku.

             

            Text a foto: Ing. K. Hamadová

          • Kurz korčuľovania

          • Žiaci prvého ročníka absolvovali počas zimných mesiacov december 2022 a január 2023 kurz korčuľovania na ľadovej ploche zimného štadióna Partizánske. Veľká vďaka patríza organizáciu podujatia zo strany HK ISKRA a za podporu zo strany rodičov žiakov.

            Žiaci si precvičili základné techniky korčuľovania na ľade.  Zároveň si mohli v záverečných súťažiach  ako napr. jazda popod tunel, triafanie guličiek do bránky, zbieranie pukov, slalom pomedzi prekážky s kamarátom na stoličke a i. overiť svoje nadobudnuté zručnosti.

            Okrem úsmevných zážitkov a diplomu, ktoré si priniesli z kurzu korčuľovania, sa žiakom hojdala v posledný deň absolvovania aj sladká odmena v podobe medaily.

            Text a foto: Mgr. J. Lahučká

            Fotogaléria

          • Pasovačka prvákov

          • V posledný januárový piatok sa naši prváčikovia spolu s pani učiteľkami vybrali na návštevu do Mestskej knižnice v Partizánskom, kde ich čakala Pasovačka za čitateľov knižnice. Deti sa na túto udalosť už od rána veľmi tešili. Po príchode do knižnice nás privítali milé pani knihovníčky, ktoré deťom vysvetlili, ako to v našej mestskej  knižnici funguje. Ako správne deti, aj tie naše mali množstvo otázok, ktoré pani knihovníčka ochotne všetky zodpovedala a mohlo sa pristúpiť k samotnému aktu pasovania. Deti chodili po jednom za pani Martinkou Baboľovou, riaditeľkou Mestskej umeleckej agentúry, pod ktorú patrí aj mestská knižnica, a tá ich priložením knihy na plece pasovala za čitateľov knižnice. Každý dostal na pamiatku Certifikát čitateľa knižnice, ktorý im bude túto milú udalosť pripomínať.

            Na záver návštevy si deti mohli prelistovať knihy, ktoré sa im páčili. Plný dojmov a nových informácií sme sa vrátili naspäť do školy.                                          

            Text a foto: Ing. K.Hamadová

            Fotogaléria

          • Zimné radovánky v ŠKD

          • V piatok 27.1. 2023 sa konala akcia s názvom Zimné radovánky. Keďže nám počasie moc neprialo a sneh sa nedostavil, musela p. vych. Schronerová prehodnotiť svoje disciplíny. Deti zo 6 odd. z ŠKD sa stretli v priestoroch telocvične, kde ich čakali zaujímavé športové úlohy. "Hod snežnou guľou", "lyžiarsky slalom" , "biatlon" či "hokej" . Školáci si užili zábavu pri "párovom korčuľovaní ", "ťahaní saní " a veľký úspech mala aj fotostena, kde sa deti mohli dať odfotiť ako byť snoubordista, alebo krasokorčuliarka. Nielen naši malí prváci boli radi, že si zasúťažili, hry boli postavené aj pre ostatné ročníky. Aj najväčší štvrtáci si športové hry užili a riadne sa zabavili. Sladká odmena v podobe lízanky bola sladkým spestrením ukončenia tejto peknej akcie.

            Fotogaléria

          • Okresné kolo Šaliansky Maťko

          • V piatok 27.1.2023 sa v CVČ uskutočnilo okresné kolo recitačnej súťaže v prednese povestí Šaliansky Maťko. Našu školu reprezentovali v 1. kategórii Lukáš Lasab z 2.A (pripravovala p. uč. Matušková), v 2. kategórii Tamara Šúniková zo 4.B (pripravovala p. uč. Vargová) a v 3. kategórii Dorota Ďurkovičová zo 6.B (pripravovala p. uč. Tunegová). Žiaci boli úspešní a všetci traja sa umiestnili na 3. mieste vo svojej kategórii. Ďakujeme žiakom za vzornú reprezentáciu našej školy a pani učiteľkám za ich prípravu na súťaž.

            Text a foto: Mgr. Ivana Matušková

          • Olympiáda z anglického jazyka

          • Do školského kola za zapojilo 16 žiakov. Úspešnými riešiteľmi boli:

            V skupine 1 A – Denis Kollár zo 6. A – pripravovala p. uč. J. Kundlák Kováčová

            V skupine 1 B –  1. miesto obsadila Lívia Struhárová z 8. A – pripravovala p. uč. A. Mekyšová

                                          2. miesto  Martin Šiška z 9. A, pripravovala p. uč. N. Jankulová

             

            Ďakujeme všetkým žiakom za účasť a úspešným riešiteľom zo srdca gratulujeme 😊.

          • Deň dvojčiat

          • V rámci projektu Schools United sme sa opäť zapojili do ďalšej výzvy. Deň dvojčiat. Myslíme si, že výzva mala medzi deťmi úspech. Posúďte sami 😊 a prezrite si fotky vo fotogalérii.

            Najbližšie nás čaká  Deň sv. Valentína = valentínska pošta a deň v ružových a červených tričkách.

            Tešíme sa na ďalšiu akciu!

            ŽŠR

            Fotogaléria

          • Šaliansky Maťko

          • Dňa 16. januára 2023 sa konalo školské kolo recitačnej súťaže povestí. Celkovo sa súťaže zúčastnilo 16 recitátorov. Každý predviedol svoj umelecký talent a porotcovia mali čo robiť, aby vybrali víťazov, pretože deti boli pripravené ozaj svedomito!

             

            Víťazi v prvej kategórii:

            1. miesto - Lukáš Lasab – pripravovala Mgr. Ivana Matušková
            2. miesto - Ariana Slávka Galbová – pripravovala Mgr. Miriam Vargová
            3. miesto - AnetaGreschnerová – pripravovala Mgr. Ivana Matušková

             

            Víťazi v druhej kategórii:

            1. miesto - Tamara Šúniková – pripravovala Mgr. Miriam Vargová
            2. miesto - Vanesa Faryová - pripravovala Mgr. Miriam Vargová
            3. miesto - Lujza Abaffyová – pripravovala Mgr. Alexandra Mekyšová

             

            Víťazka v tretej kategórii:

            1. miesto – Dorota Ďurkovičová – pripravovala Mgr. Bibiána Tunegová

             

            Víťazom blahoželáme a prajeme im veľa šťastia v okresnom kole, ktoré sa bude konať 27. januára 2023.

            Všetkým deťom ďakujeme za účasť a tešíme sa opäť o rok!

             

            Fotogaléria

          • Pytagoriáda

          • Pred Vianocami prebehlo školské kolo matematickej súťaže Pytagoriády. Tento školský rok sa zúčastnilo naozaj veľa žiakov a úspešnosť daného kola bola tiež vysoká, čo nás veľmi teší. Úspešnými riešiteľmi sú:

            Kategória P3

            Adam Drážovský, Adrián Neubauer, Viktória Klačanská z 3. A, Alexander Ágh z 3. B

            Kategória P4

            Max Medek zo 4. A, Linda Vyšňová, Samuel Mihaleje, Lucia Belanová, Tamara Šuníková, Lucia Beňušková, Natália Benáková, Antónia Gabrišová, Lucia Kuľhavá, Olívia Sofia Kročilová zo 4. B, Martin Hamada, Vanesa Iliašová, Nikol Španková zo 4. C

            Kategória P5

            Alex Kuna, Sebastián Oravec, Lujza Kýšková z 5. A, Viktória Dojčanová z 5. B

            Kategória P6

            Samuel Bednárik zo 6. A, Bibiana Staňová, Mário Fabian zo 6. B

            Kategória P7

            Lenka Badinská zo 7. A, Sebastián Musil, Tomáš Jaďuďa, Lukáš Kačina, Martin Balážik zo 7. B

            Kategória P8

            Andrej Kalinay, Marián Mihalička, Michal Beňuška, Samuel Varga, Lívia Struhárová z 8. A, Ella Mia Hlaváčová, Chiara Krajčíková, Veronika Harantová, Laura Behul, Viktória Kormúthová z 8. B

            Vybraným postupujúcim budeme držať palce pri riešení okresného kola, ktoré bude v marci. Sme radi, že i vďaka zapájaniu sa do danej súťaže posunieme a rozšírime žiakov nielen v oblasti logiky a matematiky, ale aj rýchlosti a pohotovosti, nakoľko v bodovaní danej súťaže ide aj o čas a teda rýchlosť riešenia.

            Fotogaléria

          • Olympiády v nemeckom jazyku

          • Dňa 11.1.2023 sa uskutočnilo školské kolo Olympiády v nemeckom jazyku. Naše úspešné riešiteľky v kategórii 1A sú: 

            1.miesto Chiara Krajčíková (8.B) 

            2.miesto Ella Mia Hlaváčová (8.B) 

            3.miesto Laura Behul (8.B) 

            V kategórii 1C: 1.miesto Ema Baranová (7.A)

            Ďakujeme za účasť! O rok sa tešíme na ďalších  šikovných nemčinárov!

          • 1.december 2022 – DEŇ ČERVENÝCH STUŽIEK

          • Naša škola sa zapojila do 16. ročníka celoslovenskej kampane „Červené stužky“,  ktorá vyvrcholila práve v Svetový deň boja proti AIDS, prvého decembra .

            Tento deň sa  na našej škole niesol sa v duchu červených stužiek – symbol spolupatričnosti a podpory ľudí, ktorí sú, alebo boli postihnutí nevyliečiteľnou chorobou AIDS.

            Deti sme informovali reláciou v školskom rozhlase. Po relácií sa dievčatá s červenými stužkami rozbehli po všetkých triedach a pripínali ich deťom, učiteľom, vychovávateľkám a tetám kuchárkam. Každoročne si naši žiaci vyrábajú stužky pre svojich spolužiakov. Tento rok to boli dievčatá 9.B:  Natálka Melichová, Emka Lackovičová, Sofia Solárová a Bianka Jaďuďová.

            Dievčatá, ďakujeme.

            Text:  Mgr. Drahomíra Hrkotáčová

            Fotogaléria

          • Odmena za zber papiera

          • Ako najlepšie začať december? Predsa dňom voľna za odmenu. Žiaci 4.C vyhrali tohtoročný jesenný zber papiera a preto si 1. decembra zaslúžili deň plný zaujímavých aktivít. Žiaci si v tento deň nemuseli do školy priniesť knihy, postačila im dobrá nálada, chuť tvoriť a zabávať sa. Zapojili sa aj rodičia žiakov, ktorí pre deti napiekli. Najväčšiu radosť mali žiaci zo stavania a zdobenia medovníkových chalúpok. Nechýbala ani vianočná hudba. Škola zabezpečila deťom pizzu, ktorá bola pre nich najväčšou odmenou. Štvrtáci na záver tohto pekného dňa poznamenali, že zapojiť sa do zberu papiera a pomôcť škole sa naozaj oplatí.

            Text a foto: Mgr. Petra Demeterová

            Fotogaléria

          • Vianočná Viedeň

          • V minulosti sme tento predvianočný výlet do Viedne so žiakmi našej školy podnikali pravidelne. Po troch rokoch nútenej prestávky sa nám do Viedne podarilo zavítať v tento rok opäť. Záujem žiakov o zájazd bol veľký, autobus sa nám naplnil nečakane rýchlo. Možno sa niekomu páčila myšlienka samotného výletu, niektorí možno chceli vyskúšať svoju nemčinu v praxi... A prečo je Viedeň takým lákadlom aj pre turistov? Verte, za dvadsať rokov pravidelných návštev tohto veľkomesta, sme sa nikdy nestretli s takým počtom návštevníkov. Okrem nemčiny sme si precvičili i naše základy zo španielčiny (španielski turisti nás poprosili o fotografiu na Nám. Márie Terézie a z malej služby sa rozprúdil milý dialóg s celým zájazdom). Milí, príjemní, všetci dobre naladení.  To platilo ako o Španieloch, tak po celý deň i o nás... Viedenčania si svoju tradíciu vianočných trhov pestujú už takmer tisíc rokov: Prvá zmienka o ich adventných trhoch spred Vianoc pochádza už z r. 1294. Ak máte radi filmovú cisárovnú Sisi, Habsburgovcov, nádhernú svetelnú výzdobu, romantické uličky s obchodíkmi a pohľady na spokojných ľudí vezúcich sa v kočoch s koňmi -  toto mesto si vás istotne získa. Mesto Viedeň – to nie je len Mozart, Haydn, Beethoven, Wiener Schnitzel alebo Sacherova torta. Viedeň tiež vyhrala viac rokov po sebe 1. miesto v rámci ankety „najlepšie miesto pre život.“ Tiež tu časom môžete študovať! Ďakujeme všetkým žiakom za slušné a zodpovedné správanie sa počas výletu. Žiakov chválil aj náš pán šofér. V neposlednom rade vďaka aj rodičom detí za ich výchovu a dôveru, že svoje deti pustili do sveta. Veríme, že sa sem spoločne o rok vrátime. Nech sa páči, pár postrehov očami našich žiačok a žiakov:                

            Náš výlet vo Viedni
            Po príchode do Viedne sme navštívili záhrady okolo zámku Schönbrunn. Bola som prekvapená, na akej veľkej ploche sa zámok nachádza. Potom sme išli do Prírodovedeckého múzea, ktoré sa nachádza na Námestí Márie Tereze. Toto múzeum sa skladalo z viacerých poschodí. V múzeu sa nachádzali vzácne minerály, drahé kamene, skameneliny, kostry rôznych zvierat, meteority, africké zvieratá a rôzne iné veci. V múzeu sa nachádza aj obchod so suvenírmi. V múzeu sa mi najviac páčilo na druhom poschodí, kde sme si mohli kresliť, vyrábať odtlačky rôznych zvierat a iné zaujímavé veci.
            Z múzea sme išli do motýlieho domu, kde boli rôzne druhy motýľov. Páčilo sa mi, že som sa mohla prechádzať v dome a okolo mňa lietalo veľa motýľov.
            Z motýlieho domu sme prešli na vianočný trh, kde boli stánky s občerstvením, suvenírmi a inými zaujímavými vecami.
            Vo Viedni som bola prvýkrát a veľmi sa mi páčilo. Preto ďakujem učiteľkám, ktoré nám pripravili krásny výlet, z ktorého si odnášam veľa pekných zážitkov :)

             Sofia, 7. roč.

            Vo Viedni sa mi páčilo úplne všetko. Trpela som iba vtedy, keď deviataci v autobuse začali spievať, ale inak to bolo v pohode. Boli sme aj v múzeu s kryštálmi, dinosaurami a mnohými inými živočíchmi zo starších dôb. Potom sme šli do Domu motýľov. Na vianočných trhoch to bolo veľmi pekné, ale mohli sme mať viac času na rozchod. Kúpila som tam drobnosti starým rodičom, rodičom i trénerke.

                                                                                                                                  Petra, 7. roč.

            Vo Viedni sme počas 1. decembra navštívili záhrady a park pri Schönbrunne, Prírodovedecké múzeum, Dom motýľov, Námestie sv. Štefana a vianočné trhy. V Schönbrunne je bývalé letné sídlo Habsburgovcov zo 17. stor. Sú tam Glorietta, bludisko, palmový skleník, záhrady, labyrinty i detské ihrisko. Páčil sa mi tam skleník i Schönbrunnský zámok. V Prírodovedeckom múzeu boli exponáty rozdelené do štyroch častí: Prvú časť tvorili kryštály a minerály, druhú fosílie, tretiu dinosaury a vyhynuté zvieratá, štvrtú zvieratá, ktoré ešte existujú. Páčili sa mi tam kryštály a minerály. V motýľom dome sa mi veľmi páčilo, lebo tam bolo teplo a vodopád. Na Námestí sv. Štefana sa nachádza Dóm sv. Štefana zo stredoveku, malé trhy, rôzne obchody a pamätný stĺp obetiam moru. Vianočné trhy sa mi páčili najviac. Všade tam predávali punč, medovníky a hračky. Bola tam dobrá atmosféra. Zo všetkého boli najlepšie múzeum a trhy. Nepáčilo sa mi, že sme pre mňa boli veľa času v Dome motýľov a na trhoch. Všetko bolo super, len by to bolo možno lepšie cez leto.

                                                                                                                                  Martin, 7. roč.

            Prvého decembra sme boli na výlete vo Viedni. Išli sme autobusom spolu s ôsmakmi a deviatakmi. Cesta trvala 2-3 hodiny. Najprv sme išli do Prírodovedeckého múzea. Najviac sa mi v ňom páčilo geologicko-paleontologické oddelenie, v ktorom je sála dinosaurov a kostier. Je tam aj napodobenina alosaura, ktorý sa pohybuje ako živý a model mäsožravého forusracida v životnej veľkosti. Potom sme išli na vianočné trhy pred mestskou radnicou, kde bolo veľké množstvo stánkov. Tam sme si mohli kúpiť suveníry, jedlo, vianočné ozdoby, ponožky. Bolo tam aj klzisko. Kúpili sme si tam suveníry a išli sme autobusom domov. Výlet sa mi páčil a dúfam, že si ho ešte niekedy zopakujeme.                                                                                                                                                                                                                  Sofia, 7. roč.

            Spolu s ostatnými kamarátmi si myslíme, že bolo úplne super. Aj čo sa týka programu i všetkého. Jediná vec, ktorú by bolo dobré možno do budúcna zmeniť je, aby sme mohli zostať dlhšie na vianočných trhoch. To je všetko.

                                                                                                                                  Veronika, 9. roč.

            Fotogaléria

          • VESMÍR NAŠIMI OČAMI

          • Naši žiaci sa učia aj prostredníctvom tvorby projektov. Šikovní štvrtáci vytvorili originálne projekty na tému Vesmír. Svoje poznatky a vedomosti z vyučovania uplatnili pri realizácii prác, z ktorých vznikla veľmi pekná výstava v každej štvrtáckej triede. Všetci žiaci si dali veľkú námahu a vyrobili svoj projekt podľa vlastnej fantázie. Vytvorili napríklad nádherné 3D a 2D modely slnečnej sústavy. Prostredníctvom prezentovania projektov si žiaci zopakovali učivo o vesmíre, dozvedeli sa množstvo doplňujúcich informácií, ale aj sa učili ako  vystupovať pred publikom, vysvetľovať a používať správne pojmy. Hodiny prírodovedy vďaka originálnym projektom nikdy neboli zaujímavejšie.

            Fotogaléria

          • Deň bez batohu

          • ŽŠR sa tento rok rozhodla spolupracovať s českou organizáciou Schools United, ktorá vytvára pre školy rôzne zaujímavé aktivity. Jednou z nich bol aj DEŇ BEZ BATOHU. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili, nebolo vás vôbec málo, veľmi nás teší vaša priazeň . Vďaka tomuto dňu sme zistili, že naši žiaci sú veľmi kreatívni, a tak sa môžu čoskoro tešiť na ďalší deň – DEŇ DVOJČAT .

            Fotogaléria

          • iBobor

          • V roku 2004 založila prof. dr. Valentina Dagienė v Litve informatickú súťaž. Symbolom súťaže sa stal usilovný, inteligentný a čulý bobor, preto sa súťaž volá po litovsky Bebras  a po slovensky Informatický bobor. Úspešná súťaž sa odvtedy rozšírila do mnohých ďalších krajín. Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa.

            Z našej školy sa zapojilo do danej súťaže najviac detí v kategórii Bobrík, ktorá je určená pre 4. a 5. ročník. No mali sme zastúpenie aj vo vyšších ročníkoch. Tento rok súťaž prebehla v týždni od 7. 11. – 11. 11.. Počas jednotlivých dní sa žiaci  podľa svojich kategórii prihlásili a riešili tohtoročné úlohy.

            Úspešnými riešiteľmi, ktorí boli odmenení diplomom a cenami, sa stali nasledovní žiaci: Gabriš Adam z 2. B,  Kuľhavá Lucia, Višňová Linda a Gabrišová Antónia zo 4. B, Hamada Martin zo 4. C, Otrubová Barbora a Kardošová Karolína z 5. A, Šimková Tamaya a Dojčanová Viktória z 5. B, Beňuška Michal zo 8. A, Lackovičová Ema z 9. B, Hlaváč Šimon z 9. A. Malú sladkosť za účasť dostali aj ostatní riešitelia.

            Žiakov daná súťaž zaujala a veríme, že i v budúcom roku nebudeme mať núdzu o nových riešiteľov.

            Fotogaléria

    • Kontakty

      • Základná škola Rudolfa Jašíka Partizánske
      • č. t. 038/749 28 02 1. stupeň - Mgr. Stanislava Kunová: 0905 368 014 2. stupeň - Mgr. Ingrid Beňačková: 0911 015 254 Vedúca jedálne: Ing. Alexandra Vukojevič: 0918 809 100
      • Obuvnícka 432/23 958 01 Partizánske Slovakia
      • 36125601
      • 2021604816
      • Mesto Partizánske
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje